A borsókrémleves nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is csemege lesz. A borsónak és a burgonyának köszönhetően ez az étel szénhidrátban gazdag, míg a sonka biztosítja a szükséges napi adag egészséges zsírokat. Ki gondolta volna, hogy egy leves is lehet kiadós és teljesértékű étel?
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 150 g friss zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 60 g burgonya
- 20 g sonka
- teavaj
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra metéljük. A zöldséget és a kifejtett zöldborsót az ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt és leszűrt hozzávalókat összeturmixoljuk a sonkával és a teavajjal. Szükség esetén főzővízzel hígítjuk. A levest szelet sonkával és friss borsóval díszítve tálaljuk.