Zöldborsó krémleves sonkával

1 perc
17. dec'24
A borsókrémleves nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is csemege lesz. A borsónak és a burgonyának köszönhetően ez az étel szénhidrátban gazdag, míg a sonka biztosítja a szükséges napi adag egészséges zsírokat. Ki gondolta volna, hogy egy leves is lehet kiadós és teljesértékű étel?
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 150 g friss zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 60 g burgonya
  • 20 g sonka
  • teavaj
Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra metéljük. A zöldséget és a kifejtett zöldborsót az ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt és leszűrt hozzávalókat összeturmixoljuk a sonkával és a teavajjal. Szükség esetén főzővízzel hígítjuk. A levest szelet sonkával és friss borsóval díszítve tálaljuk.