Az alacsony zsírtartalmú tőkehal omega-3 zsírsavakban és D-vitaminban gazdag és nagyszerűen kombinálható a zellerrel és polentával. A kukorica polentának köszönhetően a tőkehal enyhén szemcsés lesz, így a gyerekek ízérzékelői új élményben részesülnek.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 160 g friss szárzeller
- 30 g polenta
- 10 g tőkehal
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A zellert megmossuk és apró darabokra vágjuk. Gondosan ellenőrizzük a tőkehalat, nem maradt-e benne csont, és darabokra vágjuk. A zellerrel és polentával együtt betesszük a tőkehalat a pároló kosárba, felöntjük 45 ml vízzel és a pároló kosarat ez ételpárolóba helyezzük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főző vizet leöntjük, hozzáadjuk az olívaolajat és püré állagúra mixeljük. Szükség esetén a főzővízzel hígítjuk.