Az édeskömény íze különösen Franciaország délkeleti részén népszerű. Ez az zöldség, amely ízével az ánizsra hasonlít, alacsony cukortartalmú és könnyen emészthető. A magas D-vitamin és omega-3 zsírsav tartalmú tőkehallal kombinálva érdekes és tápláló étel jöhet létre.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 160 g édesköménygumó
- 60 g burgonya
- 20 g tőkehal
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
Az édesköménygumót folyó víz alatt megmossuk, eltávolítjuk a felső leveleit és levágjuk a gyökeres alját. A megtisztított gumót apró kockákra vágjuk. Meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük a burgonyát, majd kisebb szeletekre vágjuk az előre kicsontozott tőkehalat. A hozzávalókat az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt hozzávalókat az olívaolajjal a kívánt állagig turmixoljuk.