Tőkehal édesköményen

1 perc
28. szept'21
Az édeskömény íze különösen Franciaország délkeleti részén népszerű. Ez az zöldség, amely ízével az ánizsra hasonlít, alacsony cukortartalmú és könnyen emészthető. A magas D-vitamin és omega-3 zsírsav tartalmú tőkehallal kombinálva érdekes és tápláló étel jöhet létre.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 160 g édesköménygumó
  • 60 g burgonya
  • 20 g tőkehal
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés

Az édesköménygumót folyó víz alatt megmossuk, eltávolítjuk a felső leveleit és levágjuk a gyökeres alját. A megtisztított gumót apró kockákra vágjuk. Meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük a burgonyát, majd kisebb szeletekre vágjuk az előre kicsontozott tőkehalat. A hozzávalókat az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt hozzávalókat az olívaolajjal a kívánt állagig turmixoljuk.