Párolt tőkehal csicsókával és tökkel

1 perc
24. febr'25
Hallott már a csicsókáról? Ez a gyömbérszerű gumó nem tartalmaz zsírt, de gazdag A-, B-, C- és D-vitaminban, továbbá nagyszerű kálium-, magnézium-, kalcium-, nátrium- és vasforrás. Hogyan készítheti el a konyhában? Próbálja ki ezt a tőkehallal és tökkel készült receptet, amely az egész családnak ízleni fog.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 20 g tőkehal
  • 150 g tök
  • 100 g csicsóka
  • 1 evőkanál főzőtejszín
Elkészítés

A csicsókát meghámozzuk, folyó víz alatt leöblítjük, és feldaraboljuk. A tököt szintén meghámozzuk, felvágjuk és kimagozzuk. A tőkehalat kicsontozzuk, és az ételpárolóba helyezzük a csicsókával és a tökkel együtt. Felöntjük a hármas szintig vízzel, és megfőzzük. A főtt hozzávalókat leszűrjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt és kívánt állagúra turmixoljuk.