Burgonyapüré szardíniával

1 perc
14. szept'21
Íme egy recept, amely különösen gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek elősegítik az agy egészséges fejlődését. Ebben a pürében állati és növényi formában is megtalálhatók, mivel a friss rukkola nagy mennyiségben omega-3 és omega-6-zsírsavakat is tartalmaz. Emellett erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő, sőt védi a szemet.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 10 g szardínia olajban
  • 60 g burgonya
  • 60 g rukkola
  • 1 teáskanál szardínia olaj
Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1x1 cm nagyságú kockákra vágjuk. A szardíniából eltávolítjuk a csontokat és felvágjuk. A halat és a burgonyát beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A rukkolát apróra vágjuk és a főtt hozzávalókkal, valamint az olívaolajjal püré állagúra turmixoljuk. Szükség esetén vízzel higítjuk.