A felnőttek szemében gyakran a szénhidrátok egyenlőek a súlygyarapodással, ám a gyerekek számára fontos tápanyagok forrása, amelyek elősegítik a megfelelő növekedést. A rizs- és hajdinapehelynek köszönhetően ez az étel szénhidrátban gazdag, és a könnyen emészthető borjúhússal kombinálva tökéletes a gyerekek számára is.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 180 g sárgarépa
- 30 g borjúhús
- 15 g hajdinapehely
- 15 g rizs
- teavaj
Elkészítés
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk, majd kisebb kockákra metéljük a borjúhúst. A sárgarépát, húst és rizst beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük.
Közben száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a hajdinapelyhet. Ezt követően összemixeljük a főtt sárgarépával, rizzsel és borjúhússal. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk az összeturmixolt keveréket, és lassan pirítjuk. Amikor a hús elkezd szétválni és ropogós darabokat képez, levesszük a tűzhelyről.