Ropogós borjúdarabok hajdinával

1 perc
08. jún'22
A felnőttek szemében gyakran a szénhidrátok egyenlőek a súlygyarapodással, ám a gyerekek számára fontos tápanyagok forrása, amelyek elősegítik a megfelelő növekedést. A rizs- és hajdinapehelynek köszönhetően ez az étel szénhidrátban gazdag, és a könnyen emészthető borjúhússal kombinálva tökéletes a gyerekek számára is.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 180 g sárgarépa
  • 30 g borjúhús
  • 15 g hajdinapehely
  • 15 g rizs
  • teavaj
Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk, majd kisebb kockákra metéljük a borjúhúst. A sárgarépát, húst és rizst beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük.

Közben száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a hajdinapelyhet. Ezt követően összemixeljük a főtt sárgarépával, rizzsel és borjúhússal. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk az összeturmixolt keveréket, és lassan pirítjuk. Amikor a hús elkezd szétválni és ropogós darabokat képez, levesszük a tűzhelyről.