Ratatouille borjúhússal

1 perc
10. febr'23
A Ratatouille egy tipikus francia étel, amely nemcsak látványos, de finom is. A zöldségben gazdag recept még jobban ízlik, ha friss alapanyagokból készül, mivel ezek víztartalma alacsonyabb a fagyasztott zöldségekkel szemben. A sokféle zöldség és minőségi borjúhús az egészséges fejlődéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagokat biztosítja.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 60 g paradicsom
  • 80 g cukkini
  • 35 g sárga paprika
  • 80 g padlizsán
  • 30 g borjúhús
  • ¼ hagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés

A paradicsomot 30 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lehűtjük, meghámozzuk és félbe vágjuk. A cukkinit, padlizsánt és paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magokat és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, a fokhagymát fűszerszűrőbe tesszük. Valamennyi hozzávalót a következő sorrendben az ételpárolóba helyezzük – paradicsom, cukkini, paprika, padlizsán, hagyma, fűszerszűrő fokhagymával. Felöntjük a hármas szintig vízzel és puhára főzzük.

Közben apró darabokra vágjuk a borjúhúst, és serpenyőben zsiradék nélkül enyhén megsütjük. Összekeverjük a főtt zöldségekkel, tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 170°C-on kb. 20 percig sütjük. A megsült ratatouille-t meglocsoljuk olívaolajjal, kicsit hűlni hagyjuk és tálaljuk.