- 60 g paradicsom
- 80 g cukkini
- 35 g sárga paprika
- 80 g padlizsán
- 30 g borjúhús
- ¼ hagyma
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
A paradicsomot 30 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lehűtjük, meghámozzuk és félbe vágjuk. A cukkinit, padlizsánt és paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magokat és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, a fokhagymát fűszerszűrőbe tesszük. Valamennyi hozzávalót a következő sorrendben az ételpárolóba helyezzük – paradicsom, cukkini, paprika, padlizsán, hagyma, fűszerszűrő fokhagymával. Felöntjük a hármas szintig vízzel és puhára főzzük.
Közben apró darabokra vágjuk a borjúhúst, és serpenyőben zsiradék nélkül enyhén megsütjük. Összekeverjük a főtt zöldségekkel, tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 170°C-on kb. 20 percig sütjük. A megsült ratatouille-t meglocsoljuk olívaolajjal, kicsit hűlni hagyjuk és tálaljuk.