Póréhagyma püré csecsemőknek

1 perc
30. márc'25

A püréhez a póréhagyma fehér részeire lesz szükségünk. Levágjuk a póréhagyma zöld végét a gyökerekkel együtt. A fehér részt felkarikázzuk, néhány percig hideg vízben és ecetben állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A póréhagymát a ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A párolt póréhagymát püré állagúra turmixoljuk, szükség esetén főző vízzel hígítjuk.

És mit tehet, ha gyermeke nem hajlandó zöldséget enni? Próbáljon ki egy trükköt. Hagyja, hogy saját ételüket a játékkonyhájukban „főzzék meg”. Ez a szerep talán arra ösztönzi őket, hogy megkóstolják a zöldségpürét még akkor is, ha első látásra nem igazán csábította el őket.