A makréla az olajos halak egyike. A makréla nagyon egészséges, remek omega-3 zsírsavforrás. Ezek a zsírsavak segítik a gyermek agyának a fejlődését és jótékony hatása van a szívre. Más halakkal szemben a makréla kisebb és nehézfém tartalmát tekintve az alacsony kockázatú halak közé tartozik.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 50 g bulgur
- 60 g rukkola
- 20 g makréla
- 2 teáskanál parmezán
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A makrélát kicsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és a bulgurral együtt a pároló kosárba helyezzük. Felöntjük vízzel és az ételpárolóba tesszük, amelybe annyi vizet öntünk, hogy elérje a hármas szintet, majd megfőzzük. Ezt követően leöntjük a vízfelesleget és a főtt hozzávalókat a parmezánnal, rukkolával és olívaolajjal összeturmixoljuk. Szükség esetén a főzővízzel hígítjuk. Krutonokkal tálaljuk, tálalás előtt parmezánsajttal és bazsalikommal díszítjük.