A meleg nyár után, beköszöntöttek a hűvösebb őszi napok és ezzel egyidejűleg étrendünk is változik. Tegye színesebbé azt és készítsen gyermekei segítségével néhány egyszerű őszi ételt.
Az őszi időszakban elsősorban almából és tökből készült ételek a menők, ezért mi is ilyen recepteket kínálunk. A tökleves vagy egyéb őszi finomságok minden családtag ínyére lesznek. A következő receptekkel ráadásul feltölti a test vitamin- és tápanyagtartalmát, amit egészsége is meghálál.
Almás és hurmikakis zabkása
A hidegebb idő megviseli a szervezet immunrendszerét. Ez a zabkása A, C, E és B6 vitaminban gazdag, továbbá remek rost, magnézium, mangán, kálium és foszfor forrás. A tápláló és egészséges almás zabkása a benne lévő hurmikakinak köszönhetően kissé exotikusan ízlik.
Hozzávalók
- fél csésze zabpehely
- 1 és fél hurmikaki
- fél alma
- csipetnyi fahéj
- csésze víz
Elkészítés
Az almát és a hurmikakit megtisztítjuk, kockákra vágjuk és a zabpehellyel együtt beletesszük az ételpárolóba (használja a párolókosarat). Felöntjük negyed csésze vízzel a hármas szintig és megfőzzük. Ez után a kását a turmixgépbe rakjuk, összeturmixoljuk, majd fahéjjal ízesítjük és ismét összemixeljük. Szükség esetén vízzel higítjuk. A kását tálalás előtt gyümölccsel díszítjük.
Cukkini falatkák parmezánnal
A cukkini falatkák készítése egyszerű és gyors, ráadásul a vegetariánusok is élvezhetik. Az ízek tökéletes kombinációja nagyon egészséges, hiszen a cukkini 91% -ból víz, remek A, B és C vitamin forrás, ezen kívül rostban, magnéziumban, kalciumban, vasban, káliumban és foszforban gazdag.
Hozzávalók
- 1 cukkini
- ¼ csésze olasz dressing
- ⅔ csésze fűszerezett kruton
- ⅓ csésze reszelt parmezán
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, kimagozzuk és karikákra metéljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A krutonokat és parmezánt a turmixgépbe helyezzük és alaposan összeturmixoljuk. A kész zselmemorsza keveréket tálba tesszük, ebbe fogjuk majd panírozni a cukkinit. A cukkini karikákat a dressingbe mártjuk, bepanírozzuk, majd zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk és kb. 10 percig aranysárgára sütjük.
Krumplikása másképp
A hagyományos krumplikása uncsi lehet. De ha póréhagymával, hagymával és fokhagymával ízesítjük, egyből pompás finomság lesz belőle, amely a gyerekek ízbimbóit is megcsiklandozza.
Hozzávalók
- 2 csésze megtisztított és felvágott krumpli
- ¼ csésze póréhagyma
- ¼ csésze vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A megtisztított és apróra vágott hozzávalókat az ételpárolóba helyezzük, felöntjük vízzel a hármas szintig és megfőzzük. A főtt zöldséget a turmixgépben összeturmixoljuk. A megfelelő állag eléréséhez a zöldség főzettel higítjuk. Az így elkészített krumplikása ideális köret a cukkini falatkák mellé, de önállóan is nagyon finom. Ha elegendő mennyiségű vízzel higítjuk, finom levest kapunk, amely felmelegíti testünket a zord időben.
Tök parfait cheesecake módra
Az ősz a tök időszaka. Ha Ön is szereti a tököt, ezt a receptet okvetlenül ki kell próbálnia. Ezt a különleges tökkalácsot nem kell sütni és készítése a Beaba Babycook® ételpárolónak köszönhetően gyerekjáték lesz.
Hozzávalók
- 6 teljeskiőrlésű keksz
- 1 evőkanál vaj
- 250 gramm mascarpone
- 1 csésze tökpüré
- 1 evőkanál vanília kivonat
- ½ csésze kókuszcukor
- 2 evőkanál mézeskalács fűszer
- 340 g tejszín
Postup
A kekszet és a puha vajat a turmixgépben összeturmixoljuk. Az így elkészített tésztaalapot a tál aljára helyezzük, a többit félretesszük. A turmixgépben összeturmixoljuk a mascarponet, majd hozzáadjuk a tökpürét, vanília kivonatot és mézeskalács fűszereket és ismét összemixeljük. A masszához hozzáadjuk a tejszín felét és elkeverjük. A mascarpone krémet a tésztaalapra kenjük, majd rákenünk egy réteg tejszínhabot. Addig rétegezzük, amíg a pohár megtelik. A parfait azonnal vagy hűtés után tálaljuk. Az íze fokozásáért apró gyümölccsel, áfonyával, fekete szederrel vagy szilvával díszítheti.
Önnek is összefut a nyála a recepteket olvasva? Akkor vegye elő a Beaba Babycook® ételpárolót és turmixgépet és tegye próbára főzőkészségeit. Legyen az ősz a tányérán is színpompás.