- 120 ml víz
- 200 g liszt
- 2 g tejpor
- 5 g szárított élesztő
- 15 g cukor
- 150 g paradicsom
- 20 g sárgarépa
- 20 g sárga paprika
- 3 db magozott olajbogyó
- 30 g sonka
- olivaolaj
- ¼ teáskanál oregánó
Kezdje a tészta készítésével. Az élesztőt meleg vízben feloldjuk, és futtatni hagyjuk. Közben összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, tejport és cukrot. Hozzá adjuk az élesztőt és annyi vízzel összedolgozzuk, hogy összeálljon a tészta. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát kelni hagyjuk.
Egy kis lábasban felforraljuk a vizet, és beletesszük a paradicsomot. Körülbelül 30 másodperc múlva kivesszük, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és karikákra metéljük. A paprikát folyó víz alatt megmossuk, eltávolítjuk a magházát és felszeleteljük. A paradicsomot, sárgarépát és a paprikát az ételpárolóba tesszük, felöntjük a 3-as szintig vízzel és megfőzzük.
A megpuhult zöldségről leöntjük a főzővizet egy pohárba, a főtt paprikát félre tesszük. A paradicsomot és a sárgarépát összeturmixoljuk az oregánóval, így megkaptuk a pizzaszószt.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és elkészítjük a pizzát. A tészta ⅙-át félretesszük (ebből lesz a gyerek adag) a maradék tésztát kb. 12 cm átmérőjű kör alakra kinyújtjuk. Megkenjük a pizzaszósszal, paprikával, sonkával és olívabogyóval díszítjük. A pizzát az előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. A sült pizzát olívaolajjal meglocsoljuk, és tálalás előtt hűlni hagyjuk.
Tipp: Ha nincs időnk pizza tésztát készíteni, pirított kenyeret használhatunk alapnak. A pizzát sütés után reszelt parmezánnal és bazsalikommal is megszórhatjuk.