Az idei nyár nem csak forró lesz, de édes is! Tegye finomabbá a szünidőt ezekkel az ízletes és frissítő desszertekkel a Beaba konyhájából és élvezze a nyár egyedi hangulatát.
Friss gyümölcs, egzotikus hangulat, jég és egyediség – ezt rejti a következő 4 recept, amely a francia Beaba márkával közösen készült. A hozzávalók mennyisége egy gyerekadagnak felel meg, természetesen ez a mennyiség növelhető, hiszen a felnőttek is szívesen megkóstolják a finom falatokat.
Francia cseresznyés clafoutis
Hallott már a clafoutis-ról? Ez a hagyományos francia desszert leginkább a pitére hasonlít. Kicsik, nagyok egyaránt imádják, a frissen szedett kerti gyümölccsel ráadásul egészséges is.
Hozzávalók
- 1 kisebb tojás
- 30 ml tej
- 7 g vaj
- 10 g cukor
- 18 g liszt
- 50 g cseresznye
Elkészítés
A cseresznyéket megmossuk és kimagozzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a tejet és addig keverjük, amíg a két hozzávaló egyesül, majd hozzáadjuk a tojást, lisztet, cukrot és elkeverjük. A piteformát a cseresznyékkel együtt beletesszük az ételpárolóba, a cseresznyére ráöntjük a tésztát, letakarjuk, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A kész desszertet hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral, friss gyümölccsel díszítjük és tálaljuk.
Almás-cseresznyés puding
A puding a gyerekek kedvenc ételei közé tartozik. Ez a finom és tápláló édesség reggel, délben és este is örömet szerez a pocaknak. Nyáron a pudingot bátran hűtve is tálalhatja.
Hozzávalók
- 30 g szárazabb kenyér
- 50 ml tej
- 1 kisebb tojás
- 20 g alma
- 20 g cseresznye
Elkészítés
A szárazabb kenyeret kisebb darabokra vágjuk, tejbe mártjuk és állni hagyjuk. Néhány perc múlva a megszívott kenyeret villával szétnyomjuk és a turmixgépbe helyezzük. Hozzáadjuk a tojást és összeturmixoljuk. Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a csutkáját és kis kockákra vágjuk. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. A gyümölcsöt a kenyérhez adjuk és összeturmixoljuk. Az így elkészített masszát az ételpárolóba helyezzük, a hármas szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. A kész pudingot hagyjuk egy kicsit hűlni és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Piña colada kicsiknek
Hűsítő és finom ital a legkisebbek számára? Íme a piña colada gyereknek! A kedvelt koktél alkoholmentes változata a kókusznak köszönhetően egészséges is és laktózérzékeny gyerekek számára is ajánlott.
Hozzávalók
- 160 g ananász
- 20 ml kókusztej
- 2 teáskanál kókuszreszelék
Elkészítés
Az ananászt megtisztítjuk, tiszta vízzel leöblítjük, apró, kb. 1 cm kockákra vágjuk. Az ananász kockákat az ételpárolóba tesszük, a hármas szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. A főtt ananászról leöntjük az ananászlevet – azt később felhasználjuk. Az ananászt a kókusszal és kókusztejjel összeturmixoljuk és szükség esetén a koktélt az ananász levével hígítjuk. Hűtve és ananász szelettel tálaljuk. Egészségükre!
Görögdinnyés limonádé
A kánikulában nincs frissítőbb gyümölcs a görögdinnyénél. A lédús dinnye hozzájárul a megfelelő folyadékbevitelhez. Az édes dinnyés limonádénak friss ízt kölcsönöz a narancsvirágvíz.
Hozzávalók
- 130 g görögdinnye
- narancsvirágvíz
Elkészítés
A dinnyét megmossuk, felszeleteljük, eltávolítjuk a héját és a magokat. Kisebb darabokra vágjuk és összeturmixoljuk. Szükség esetén vízzel hígítjuk és néhány csepp narancsvirágvízzel ízesítjük.