Nyári receptek kicsiknek és nagyoknak

  Kategóriák: Gyermekeink egészsége,
5 perc
31. júl'18

Ön is szívesen próbálgat új recepteket szünidő alatt? Ha egészséges és finom ételekért rajong, jó helyen jár. A francia Beaba gyártóval együttműködve ízletes nyári finomságokat válogattunk össze, melyek nem csak a gyerekek, de a felnőttek ízbimbóit is megcsiklandozzák.

Ebben a cikkben csak pozitívumokkal teli recepteket tálal. Valamennyi étel finom, tápláló, jól néz ki és gyorsan elkészíthető. Lesz minden – reggeli, ebéd, sőt desszert is. Nem kell hozzá más, csak néhány megfelelő hozzávaló és a pompás Beaba pároló és turmixgép. Kis kukták figyelem, induljon a főzőcske!

Reggeli zabkása gyümölccsel

Receptek reggeli kása

Ezt a zabkását imádni fogják a babák és a szoptató anyukák is. Hallott már arról, hogy a zab serkenti az anyatej elválasztását? Bár tudósok által nem bizonyított ez az állítás, a kismamák alátámasztják. A zabpehely egy remek reggeli étel és ennek a gyors receptnek köszönhetően még ízletesebb lehet.

Hozzávalók

  • fél csésze zabpehely
  • fél csésze növényi tej
  • negyed csésze felszeletelt banán
  • negyed csésze málna
  • negyed csésze áfonya
  • 1 teáskanál juharszirup
  • 1 teáskanál chia mag

Elkészítés

A zabpelyhet, tejet, banánt, juharszirupot és chia magokat turmixgépbe rakjuk és péppé mixeljük. Hozzáadjuk a málnát és áfonyát és röviden szétmixeljük. A kását egy tálban éjjel pihentetjük, reggel gyümölccsel díszítjük és tálaljuk. Az így erjesztett zabkása könnyebben emészthető és egyúttal táplálóbb.

Mentás-cukkinis leves zöldborsóval

Receptek leves

A vitamindús zöld leves első látásra nem biztos, hogy elnyeri a gyerekek tetszését, de az íze mennyei! Készítése nagyon egyszerű és a mentának és zöldborsónak köszönhetően nem csak finom, de fehérjében is gazdag. Püréként is elkészíthető és hidegen is fogyasztható.

Hozzávalók

  • 2 csésze felszeletelt cukkini
  • 1 és fél csésze zöldborsó
  • egy-két mentalevél

Elkészítés

A felszeletelt cukkinit és a zöldborsót pároló kosárba rakjuk, a második szintig feltöltjük vízzel és főni hagyjuk. Miután a zöldség megfőtt turmixgépbe rakjuk, mentalevéllel hintjük és annyi vizet adunk hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk a levest. Összeturmixoljuk és ízlés szerint cukkini darabokkal és magokkal díszítjük.

Tészta zsázsa pesztóval

Receptek tészta

A zsázsa egy csodanövény. Gyorsan nő és erkélyen vagy ablakpárkányon is termeszthető. Ez az igénytelen növény A1, B1, B3, C, E és K vitaminban valamint olyan ásványi anyagokban gazdag mint a kálium, nátrium, foszfor, jód, kálcium és vas. Sőt a zsázsa rágcsálása szerotonin boldogság hormont szabadít fel!

Hozzávalók

  • 1 és fél csésze teljes kiörlésű tészta
  • 1 és fél csésze dió
  • 2 csésze zsázsa
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csésze bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál extra szűz olivaolaj
  • fél teáskanál só

Elkészítés

A tésztát hagyományos módon vagy Beaba párolóban megfőzzük. Az utóbbinál az eljárás a következő – a tésztát a pároló kosárba helyezzük, a harmadik szintig feltöltjük vízzel és fél csésze vizet közvetlenül a tésztához öntjük. A pesztót szintén nagyon egyszerűen a pároló kosárban készíthetjük el, mégpedig úgy, hogy a zsázsát a kosárba helyezzük, a második szintig feltöltjük vízzel és miután a zsázsa megfő a felvágott dióval együtt a mixerbe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat és alaposan összemixeljük. A kész pesztót belekeverjük a tésztába és tálalás előtt friss paradicsomal és ízlés szerint sajttal díszítjük.

Avokádós-kókuszos fagylalt ínyenceknek

Receptek fagylalt

Próbálkozott már fagyi készítésével otthon? Ez az avokádós-kókuszos fagylalt a hozzávalók krémes állagának köszönhetően könnyedén elkészíthető. Az avokádó és a kókusz is nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és egészséges nővényi zsírokat. A fagylalt nem csak ízletes, de csodálatos zöld színe csábító a gyerekek számára is.

Hozzávalók

  • 2 csésze lehéjazott és felszeletelt avokádó
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 konzerv kókuszkrém
  • negyed csésze méz

Elkészítés

A kókuszkrémet (amely kissé sűrűbb a kókusztejnél) éjjelre fagyasztóba helyezzük. Az avokádót és a citromlevet krémállagúra mixeljük, hozzáadjuk a lefagyasztott kókuszkrémet és ismét összemixeljük. A kész krémet tálba vagy jégkrémformákba rakjuk és egy és fél órára ismét jégre tesszük. Tálalás előtt még egyet mixelünk rajta, hogy tökéletes fagyiszerű konzisztenciát kapjunk. A fagyi gombócokat tálakba rakjuk, mentalevéllel és reszelt kókusszal díszítjük.

Mit szól a menühöz, belevág? Garantáljuk, hogy minden egyes fogás után megnyalja magát és újra elkészíti. Frissítő és finom nyári napokat kívánunk!