- 200 g friss spenót
- 60 g konzerv csemegekukorica
- 100 g csirkemell
- ¼ teáskanál curry
- 1 teáskanál napraforgó olaj
- 1 teáskanál főzőtejszín
- 1 hajdina tortilla (vagy búza tortilla)
- 10 g sós vaj
A friss spenótot az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Közben kisebb darabokra vágjuk a csirkemellet és mérsékelt tűzön megsütjük. A megfőtt és leszűrt spenótot összemixeljük, curryvel fűszerezzük, hozzáadjuk a főző tejszínt és ismét rövid ideig turmixoljuk.
Előmelegítjük a sütőt 230°C fokra, egy tálban elkeverjük a spenótos keveréket a kukoricával és sült csirkemell falatokkal, megtöltjük a töltelékkel a tortilla lapot és betekerjük. Sütőtálba helyezzük, tetejére egy kocka sós vajat teszünk és előmelegített sütőben 5 percig aranysárgára sütjük.
Főszakács tipp:
A tölteléket saját ízvilága szerint változtathatja. Bátran kísérletezzen, bővítse a tölteléket például olajbogyóval, paprikával, sajttal, avokádóval, korianderrel vagy zöldcitrom levével.