A polentának köszönhetően a brokkoli és egyéb új zöldségek bevezetése a baba étrendjébe egyszerűbb lesz. A polenta ugyanis enyhíti a brokkoli erős ízét. Ez a zöld csodanövény jótékony hatással van a gyerekek egészségére, és nem hiányozhat a legkisebbek étrendjéből. Kiváló C-vitamin forrás, de A-, B-, D- és K-vitamin tartalma is jelentős. Emellett fehérjében, rostban, béta-karotinban és folsavban is gazdag.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 150 g brokkoli
- 30 g kukoricadara
- 20 g hús (saját választása szerint)
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A kukoricadarát a pároló kosárba öntsük, hozzáöntünk 45 ml vizet, és az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A brokkolit kis rózsákra osztjuk, és egy kis időre ecetes vízbe mártjuk. A húst apróra vágjuk, és a brokkolival együtt a párolóba tesszük (megvárjuk meg, míg a kukoricadara megfő, vagy használjunk dupla párolót). Felöntjük a hármas szintig vízzel, és megfőzzük. Végül az összes megfőtt hozzávalót turmixgépbe helyezzük, hozzáadjuk az olívaolajat és püré állagúra turmixoljuk.