Ha van otthon egy kis száraz kenyér, használja fel ezen egészséges és finom desszert készítésére. A cukormentes puding fehérjében, kalciumban, rostban, szénhidrátban gazdag, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz és reggeli helyett is ideális.
Adagok száma
2
Hozzávalók
- 30 g szárazabb kenyér
- 50 ml tej
- kisebb tojás fele (kb. 15 g)
- 20 g áfonya
- 20 g málna
Elkészítés
A kenyeret kisebb szeletekre vágjuk, néhány percre tejbe mártjuk. A megpuhult kenyeret összeturmixoljuk a tojással, hozzáadjuk a gyümölcsöt és ismét röviden összemixeljük. Az így elkészített masszát kisebb sütőformákba adagoljuk, beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A pudingot langyosan tálaljuk.
Főszakács tippje
Az idősebb gyerekeknek nem szükséges a gyümölcsöt összemixelni.