Málnás-áfonyás puding

1 perc
25. máj'21
Ha van otthon egy kis száraz kenyér, használja fel ezen egészséges és finom desszert készítésére. A cukormentes puding fehérjében, kalciumban, rostban, szénhidrátban gazdag, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz és reggeli helyett is ideális.
Adagok száma
 2
Hozzávalók
  • 30 g szárazabb kenyér
  • 50 ml tej
  • kisebb tojás fele (kb. 15 g)
  • 20 g áfonya
  • 20 g málna
Elkészítés

A kenyeret kisebb szeletekre vágjuk, néhány percre tejbe mártjuk. A megpuhult kenyeret összeturmixoljuk a tojással, hozzáadjuk a gyümölcsöt és ismét röviden összemixeljük. Az így elkészített masszát kisebb sütőformákba adagoljuk, beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A pudingot langyosan tálaljuk.

Főszakács tippje

Az idősebb gyerekeknek nem szükséges a gyümölcsöt összemixelni.