Kacsamell karfiolos krumplipürével és sajttal

  Kategóriák: Receptek kismamáknak,
1 perc
31. jan'20
A kacsamell fehérje tartalma jelentős, ami elsősorban a terhes nők számára fontos információ, hiszen a kismamák fehérje szükséglete magasabb. Franciaországban a kacsamell közkedvelt ínyencségnek számít, de otthon csak kevesen készítik, annak ellenére, hogy elkészítésé nagyon egyszerű, ráadásul más szárnyas hússal szemben íze sokkal zamatosabb.
Adagok száma
 
Hozzávalók
  • 1 db kacsamell
  • 200 g karfiol
  • 100 g burgonya
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 40 g gorgonzola
  • 1 cl főzőtejszín
  • őrölt piros paprika
  • szerecsendió
Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük és néhány percre ecetes vízbe mártjuk. Eközben 210 fokra előmelegítjük a sütőt, meghámozzuk a burgonyát és kisebb kockákra vágjuk. A karfiolt a burgonyával az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főt zöldséget összeturmixoljuk.

Kisebb edényben felmelegítjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk mindkét sajtot, csipetnyi őrölt paprikával és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A mártást addig keverjük, amíg a sajtok elolvadnak, és állaga krémes lesz. A karfiolos krumplipürét jénai tálba helyezzük, leöntjük a sajtos mártással és 20 percig aranysárgára sütjük.

A kacsamellett enyhén bekockázzuk, sóval, borssal ízesítjük, és egy kis növényi olajon enyhe lángon mindként oldalán aranysárgára megsütjük. A sült kacsamell mellé karfiolos krumplipürét adunk köretnek. Jó étvágyat!