- 1 db kacsamell
- 200 g karfiol
- 100 g burgonya
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 40 g gorgonzola
- 1 cl főzőtejszín
- őrölt piros paprika
- szerecsendió
A karfiolt rózsáira szedjük és néhány percre ecetes vízbe mártjuk. Eközben 210 fokra előmelegítjük a sütőt, meghámozzuk a burgonyát és kisebb kockákra vágjuk. A karfiolt a burgonyával az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főt zöldséget összeturmixoljuk.
Kisebb edényben felmelegítjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk mindkét sajtot, csipetnyi őrölt paprikával és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A mártást addig keverjük, amíg a sajtok elolvadnak, és állaga krémes lesz. A karfiolos krumplipürét jénai tálba helyezzük, leöntjük a sajtos mártással és 20 percig aranysárgára sütjük.
A kacsamellett enyhén bekockázzuk, sóval, borssal ízesítjük, és egy kis növényi olajon enyhe lángon mindként oldalán aranysárgára megsütjük. A sült kacsamell mellé karfiolos krumplipürét adunk köretnek. Jó étvágyat!