A spenótról az a hír járja, hogy vasban gazdag, ám ez a hír nem igaz. Ami viszont igaz, hogy fontos antioxidánst tartalmaz, melynek neve lutein. A lutein elsősorban a szív és szem egészségét óvja.
Adagok száma
2
Hozzávalók
- 20 g liszt
- ½ tojás
- 60 ml tej
- 90 g spenót
- 1 teáskanál szezámolaj
- 20 g kecskesajt
Elkészítés
A friss spenótot az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főtt spenótot összeturmixoljuk a szezámolajjal és a kecskesajttal, majd egy külön tálban elkeverjük a tojást a liszttel és tejjel. A palacsintatésztába belekeverjük az összemixelt spenótot és jól elkeverjük és palacsintákat sütünk. A palacsintákat megtöltjük a kecskesajttal, feltekerjük és tálaljuk. A recept másik változata, hogy a hagyományos sós palacsintát spenóttal elkevert kecskesajttal töltjük meg.