Egy kis változás és a hagyományos savanyú hús egyből egzotikus lesz. A savanyú hús nem csak finom, de tápláló étel is. Az édes burgonya szénhidrátokban gazdag, a kurkuma pedig antioxidáns tulajdonságairól ismert.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 100 g édes burgonya
- 100 g póréhagyma (fehér része)
- 10 g sertés hátszín
- ½ teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
Az édes burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kb. 1x1 cm nagyságú kockákra metéljük. A húst és a póréhagyma fehér részét kisebb darabokra vágjuk. A zöldséget a hússal együtt az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Főzés után leöntjük a fölösleges főzővizet és a főt ételhez hozzáadjuk az olívaolajat és a kurkumát és püré állagúra turmixoljuk. Friss póréhagyma karikákkal tálaljuk.