Egzotikus savanyú hús

1 perc
11. máj'21
Egy kis változás és a hagyományos savanyú hús egyből egzotikus lesz. A savanyú hús nem csak finom, de tápláló étel is. Az édes burgonya szénhidrátokban gazdag, a kurkuma pedig antioxidáns tulajdonságairól ismert.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 100 g édes burgonya
  • 100 g póréhagyma (fehér része)
  • 10 g sertés hátszín
  • ½ teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés

Az édes burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kb. 1x1 cm nagyságú kockákra metéljük. A húst és a póréhagyma fehér részét kisebb darabokra vágjuk. A zöldséget a hússal együtt az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Főzés után leöntjük a fölösleges főzővizet és a főt ételhez hozzáadjuk az olívaolajat és a kurkumát és püré állagúra turmixoljuk. Friss póréhagyma karikákkal tálaljuk.