A kínai kel használata hazánkban nem annyira elterjedt, ami igazán kár, hiszen kellemes édeskés íze van, és kalcium tartalma is jelentős. Ebben a receptben érdekes ízeket kombináltunk össze, beleértve a zöldcitrom levét, amelyet, meglepő módon, a gyerekek is kedvelik.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 130 g kínai kel
- 30 g rizs
- 30 g csirkemell
- ½ zöldcitrom leve
- 1 teáskanál olívaolaj
- csipetnyi curry
Elkészítés
A rizst a pároló kosárba tesszük, hozzáadunk 45 ml vizet és az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és 15 percig főzzük. A káposztát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet apró kockákra szeleteljük és a káposztával együtt az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főtt hozzávalókat olívaolajjal és curry fűszerrel összemixeljük, hozzá öntjük a zöldcitrom levét és ismét püré állagúra mixeljük.