- 200 g brokkoli
- 50 g ízesítés nélküli kukoricapehely
- 20 g reszelt parmezán
- 1 tojás
- 40 g kukorica liszt
- 1 db csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- napraforgó olaj sütéshez
- só
- bors
A brokkolit rózsáira szedjük és folyó víz alatt megmossuk. Beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a kettes szintig vízzel és megfőzzük. Amíg a brokkoli párolódik, apróra törjük a kukoricapelyhet – mixerrel vagy úgy, hogy egy zacskóba tesszük és klopfolóval vagy sodrófával összetörjük. A tört kukoricapelyhet külön tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk (egyszerűbb lesz a rántásuk), kukorica lisztben-tojásban-kukoricapehelyben bepanírozzuk. A panírozott csirkemellett közepesen erős lángon kisütjük. Végül a főtt brokkolit olívaolajjal, sóval, borssal (ízlés szerint fokhagymával) összeturmixoljuk és köretként tálaljuk a csirkemell mellé.