Ropogós csirkemell brokkolipürével

  Kategóriák: Receptek kismamáknak,
1 perc
13. ápr'21
Alacsony kalória tartalmú recept kismamák számára is. Az étel laktató és a benne lévő kukoricapehelynek köszönhetően megfelelő mennyiségű szénhidráttal látja el a szervezetet. A rostokban gazdag brokkoli hozzájárul az egészséges emésztéshez.
Adagok száma
 2
Hozzávalók
  • 200 g brokkoli
  • 50 g ízesítés nélküli kukoricapehely
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 40 g kukorica liszt
  • 1 db csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • napraforgó olaj sütéshez
  • bors
Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük és folyó víz alatt megmossuk. Beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a kettes szintig vízzel és megfőzzük. Amíg a brokkoli párolódik, apróra törjük a kukoricapelyhet – mixerrel vagy úgy, hogy egy zacskóba tesszük és klopfolóval vagy sodrófával összetörjük. A tört kukoricapelyhet külön tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk (egyszerűbb lesz a rántásuk), kukorica lisztben-tojásban-kukoricapehelyben bepanírozzuk. A panírozott csirkemellett közepesen erős lángon kisütjük. Végül a főtt brokkolit olívaolajjal, sóval, borssal (ízlés szerint fokhagymával) összeturmixoljuk és köretként tálaljuk a csirkemell mellé.