A friss fiatal borsó fogyasztása felbecsülhetetlen,ezt a sportolók is tudják. A friss borsó C-vitamin, B-vitamin és karotin gazdag forrása. Mindemellett kalciumot, cinket, káliumot és rezet is tartalmaz. Sonkával és burgonyával kombinálva ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban dús ételnek minősül a legkisebbek számára is.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 170 g friss borsóhüvely
- 60 g burgonya
- 10 g sonka
- teavaj
Elkészítés
A borsóhüvelyeket ecetes vízzel leöblítjük és 3-4 cm hosszú cikkekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük és kockákra vágjuk. A zöldséget és a sonkát az ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főzővizet leszűrjük egy tálba, a főtt hozzávalókhoz hozzáadjuk a vajat és simára turmixoljuk. Szükség esetén a főzővízzel hígítjuk.