Párolt bárány kuszkusszal

1 perc
27. okt'24
A bárányhús a vörös húsok kategóriájába tartozik, és mint ilyen, biztosítja a gyermekek számára az egészséges növekedéshez és különösen a vérmennyiség növeléséhez szükséges vasat. A sárgarépa pedig béta-karotinban gazdag, és édes ízének köszönhetően a gyerekek imádják. Köménnyel kombinálva ez az étel az észak-afrikai konyha bevált klasszikusa.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 30 g kuszkusz
  • 140 g sárgarépa
  • 10 g bárányhús
  • csipetnyi kömény
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés

A kuszkuszt a párolókosárba tesszük, hozzáadunk 45 ml vizet, és az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. Amíg a kuszkusz fő, meghámozzuk a sárgarépát, és kockákra metéljük. A bárányhúst kisebb darabokra vágjuk, és a sárgarépával együtt az ételpárolóba tesszük. Ismét felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt húst, sárgarépát és kuszkuszt az olívaolajjal és a köménnyel pépesre mixeljük (szükség esetén a főzővízzel hígítjuk).