Articsóka szív kecskesajttal

1 perc
27. máj'22
Tudta, hogy a franciák olyan gyakran esznek articsókát, mint mi, például sárgarépát? Ez az afrikai eredetű zöldség cinarint tartalmaz, amely védi és erősíti a májat. Emellett az articsóka fontos vas- és magnéziumforrás, és B-vitaminokban gazdag.
Adagok száma
 1
Hozzávalók
  • 150 g fagyasztott articsóka szív
  • 30 g quinoa
  • 20 g lágy kecskesajt
  • metélőhagyma
Elkészítés

Az articsókát felolvasztjuk, kockákra vágjuk és az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és 15 percen át főzzük. Tegye a quinoát 45 ml vízzel a pároló kosárba, helyezze az ételpárolóba, öntse fel a hármas szintig vízzel és főzze meg. A megfőtt quinoát összekeverjük az articsókával és a kecskesajttal, majd hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, és összemixeljük. Pirított kenyérrel tálaljuk.