Tudta, hogy a franciák olyan gyakran esznek articsókát, mint mi, például sárgarépát? Ez az afrikai eredetű zöldség cinarint tartalmaz, amely védi és erősíti a májat. Emellett az articsóka fontos vas- és magnéziumforrás, és B-vitaminokban gazdag.
Adagok száma
1
Hozzávalók
- 150 g fagyasztott articsóka szív
- 30 g quinoa
- 20 g lágy kecskesajt
- metélőhagyma
Elkészítés
Az articsókát felolvasztjuk, kockákra vágjuk és az ételpárolóba tesszük. Felöntjük a hármas szintig vízzel és 15 percen át főzzük. Tegye a quinoát 45 ml vízzel a pároló kosárba, helyezze az ételpárolóba, öntse fel a hármas szintig vízzel és főzze meg. A megfőtt quinoát összekeverjük az articsókával és a kecskesajttal, majd hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, és összemixeljük. Pirított kenyérrel tálaljuk.